Blog

Műanyag vagy fém? Milyen burkolatot válasszak?

2017.04.24 09:40

Laptop vásárláskor sokan nem is gondolnak rá milyen fontos kérdés az, hogy milyen egy laptop burkolata. Pedig igenis fontos szempont lehet ez is, a felhasználás céljától függően. Lássuk mi a különböző burkolatok között!

 

Műanyag vagy fém? Milyen burkolatot válasszak?

Műanyag borítás

Az általános felhasználásra készített laptopoknál gyakori az egyszerű műanyag borítás, sok esetben műanyag fülekkel összepattintva. Ezek jellemzően lakkozott felület, ami szépen csillog, és még különböző mintákat is felfestenek rá, a legkülönfélébb színekben. Pár hónap után viszont jelentkeznek a gondok. Ugyanis a csuklónknál gépelés közben, az izzadtságunk oldja a lakkréteget, ami így apránként lepattogzik. Ha láttunk már régi tárgyat, amiről potyog le a festékréteg, ugyan így próbáljuk meg elképzelni az adott laptopot.

Egy másik megoldás, amikor a fehér műanyag van lefestve ezüstre, olykor feketére, és a használat során a nyers műanyag színe megjelenik a csuklóknál. Sajnos ezek az olcsó anyagok, akár egy kis ütéstől is hajlamosak elrepedni, de találkoztunk olyannal is, hogy normál használat esetén is elrepedt. Illetve fontos még megjegyezni, hogy a kijelzőt tartó zsanérok sem a legjobb anyagból készülnek, sokszor találkozni olyan esettel, hogy pár hónap után "lazul és lötyög" a kijelző, extrém esetben megtartani sem képes a kijelzőt a zsanér. Érdemes tehát a műanyag burkolatos kivitelből is anyagában színezett burkolatú gépet vásárolni.

Fémborítás

Általában a komolyabb üzleti laptopok magnézium-borítással készülnek. A Dell laptopok szerkezetében például a magnézium nagy szerepet játszik, ami mindamellett, hogy nagyon szilárd anyag, még könnyű is. Ezért érhetik el, hogy nagy teljesítményű gépek súlya kisebb, mint egy átlagos otthoni használatra szánt műanyag laptopé.

A laptopjaik mérete szintén az üzleti kategóriára jellemző, 14" környékén alakulnak. Ezzel is segítve a könnyű hordozhatóságot.

Ha egy ilyen laptoppal megjelenünk valahol, már a külseje is sugallja a profizmust és jó benyomást kelthet. Meghibásodásra pedig nem kell számítanunk, hiszen a DELL mérnökei a legjobb alkatrészekből szerelik össze a Latitude sorozatok minden darabját, melyet sok éves tapasztalatuk alapján válogatnak össze. Dell laptopjainkat ide kattintva találod!

Összegzés:

Aki tartós megoldásokban gondolkodik és a pénztárcája is megengedi, áldozzon a fémházas laptopra mert időt állóbb, strapabíróbb megoldást nyújt számára. Ne becsüld tehát le a borítás szerepét és válassz minőségi burkolatú felújított laptopot, ha teheted!

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink