Blog

Mi kell a távmunkához?

2020.03.27 19:05
Demeter Gábor
Mi kell a távmunkához?

A homeoffice vagy távmunka nem új fogalom. Bizonyos, fizikai jelenlétet nem igénylő munkakörökben már eddig is alkalmazták. Azonban a COVID-19 járvány világméretűvé válása, és az ennek nyomán meghozott intézkedések új helyzet elé állították a cégeket, úgy a multikat, mint a kis-, közepes vállalkozásokat, az egyéni munkavállalókat. Ennek következtében sokan kényszerültek otthoni munkavégzésre.

  

De milyen feltételek, eszközök szükségesek az otthoni munkavégzéshez?

A távmunka rugalmas, dolgozóbarát megoldás. A munkáltató részéről persze bizalmat is igényel, de hatékonyságát számos tanulmány támasztotta már alá. Nem beszélve a költségekről - a munkáltató megspórolhatja vele a rezsiköltséget, a dolgozó munkába jutásának költségét, ugyanakkor a  munkavállaló pedig időt takaríthat meg, hiszen kimarad az utazásra fordított idő.

Az otthoni munkavégzés feltételei

  • A kézzelfogható előnyök mellett komoly időgazdálkodást igényel az otthonról végzett munka. Elmosódik a határ a személyes és a munkaidő között, ami hosszútávon komoly problémákat jelenthet.
  • De nézzük, milyen tárgyi feltételei vannak a homeoffice-nak. Először is jó minőségű, szélessávú internet kapcsolat szükséges hozzá. Aztán egy megbízható, operációs rendszerrel és szoftverekkel felszerelt számítógép. Ami helyszűke, és bizonyos szintű kényelem esetén egy jó laptop.

A LaptopBázis felújított laptopjai mindezen igényeknek megfelelnek.

A webáruházunkban forgalmazott gépek mindegyikét:

  • Windows 10 operációs rendszerrel látjuk elA Windows szinte minden irodai környezetben alapvető szükségletté vált, a legújabb verzió ráadásul már fel is van készítve a távmunkára. A Microsoft fiókba belépve szinkronizálja a beállításokat, és a beépített felhőalapú szolgáltatás, a OneDrive segít abban, hogy a fontosabb fájlok mindenhonnan elérhetőek legyenek internetkapcsolaton keresztül. 
  • illesztőprogramokat telepítünk - ezekhez csak gyári szoftvereket használunk
  • felszoftverezzük a gépet, vagyis felhasználói programokkal látjuk el. Telepítünk internet böngészőt, videólejátszót, office csomagot (LibreOffice), pdf olvasót, vírusírtót, Teamviewert, Winrar tömörítőt, VLC videólejátszót. Az összes telepített alkalmazás free licence-es (ingyenes), így sem regisztrálni, sem aktiválni nem kell.

A TeamViewer egy olyan távvezérlő alkalmazás, melynek segítségével távolból tudunk segítséget nyújtani vásárlóinknak az operációs rendszer beállítással, problémával, telepítéssel kapcsolatban. Vevőinknek a laptop vételára tartalmaz 2 alkalommal ingyenes távsegítséget. Ez 2 x 30 perc ingyenesen. Minden további alkalom 10.160 Ft/óra (megkezdett óra).

 

 

 

A Nemzeti Fejlesztés Minisztérium Tisztaszoftver programjának köszönhetően minden tanuló/hallgató és tanár ingyenesen töltheti le az Office 365 ProPlus programcsomagot, amely akár 5 számítógépre és mobil eszközre is telepíthető! A Word, Excel, PowerPoint, OneNote szoftverek mellett a Microsoft Teams alkalmazással és további tantermi oktatási eszközökkel bővült Office 365 Oktatási verzió is ingyenesen használható. Jogosultság esetén ennek telepítésében is tudunk segíteni!

És ha már megvan a laptop, néhány ötlet arra, hogy hogyan is rendezd be az irodádat otthon!

 

Szeretnél hasonló témákban értesülni bejegyzéseinkről, legjobb ajánlatainkról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

 

 

 

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu net-plaza.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink