Blog

Mi kell a távmunkához?

2020.03.27 19:05
Demeter Gábor
Mi kell a távmunkához?

A homeoffice vagy távmunka nem új fogalom. Bizonyos, fizikai jelenlétet nem igénylő munkakörökben már eddig is alkalmazták. Azonban a COVID-19 járvány világméretűvé válása, és az ennek nyomán meghozott intézkedések új helyzet elé állították a cégeket, úgy a multikat, mint a kis-, közepes vállalkozásokat, az egyéni munkavállalókat. Ennek következtében sokan kényszerültek otthoni munkavégzésre.

  

De milyen feltételek, eszközök szükségesek az otthoni munkavégzéshez?

A távmunka rugalmas, dolgozóbarát megoldás. A munkáltató részéről persze bizalmat is igényel, de hatékonyságát számos tanulmány támasztotta már alá. Nem beszélve a költségekről - a munkáltató megspórolhatja vele a rezsiköltséget, a dolgozó munkába jutásának költségét, ugyanakkor a  munkavállaló pedig időt takaríthat meg, hiszen kimarad az utazásra fordított idő.

Az otthoni munkavégzés feltételei

  • A kézzelfogható előnyök mellett komoly időgazdálkodást igényel az otthonról végzett munka. Elmosódik a határ a személyes és a munkaidő között, ami hosszútávon komoly problémákat jelenthet.
  • De nézzük, milyen tárgyi feltételei vannak a homeoffice-nak. Először is jó minőségű, szélessávú internet kapcsolat szükséges hozzá. Aztán egy megbízható, operációs rendszerrel és szoftverekkel felszerelt számítógép. Ami helyszűke, és bizonyos szintű kényelem esetén egy jó laptop.

A LaptopBázis felújított laptopjai mindezen igényeknek megfelelnek.

A webáruházunkban forgalmazott gépek mindegyikét:

  • Windows 10 operációs rendszerrel látjuk elA Windows szinte minden irodai környezetben alapvető szükségletté vált, a legújabb verzió ráadásul már fel is van készítve a távmunkára. A Microsoft fiókba belépve szinkronizálja a beállításokat, és a beépített felhőalapú szolgáltatás, a OneDrive segít abban, hogy a fontosabb fájlok mindenhonnan elérhetőek legyenek internetkapcsolaton keresztül. 
  • illesztőprogramokat telepítünk - ezekhez csak gyári szoftvereket használunk
  • felszoftverezzük a gépet, vagyis felhasználói programokkal látjuk el. Telepítünk internet böngészőt, videólejátszót, office csomagot (LibreOffice), pdf olvasót, vírusírtót, Teamviewert, Winrar tömörítőt, VLC videólejátszót. Az összes telepített alkalmazás free licence-es (ingyenes), így sem regisztrálni, sem aktiválni nem kell.

A TeamViewer egy olyan távvezérlő alkalmazás, melynek segítségével távolból tudunk segítséget nyújtani vásárlóinknak az operációs rendszer beállítással, problémával, telepítéssel kapcsolatban. Vevőinknek a laptop vételára tartalmaz 2 alkalommal ingyenes távsegítséget. Ez 2 x 30 perc ingyenesen. Minden további alkalom 10.160 Ft/óra (megkezdett óra).

 

 

 

A Nemzeti Fejlesztés Minisztérium Tisztaszoftver programjának köszönhetően minden tanuló/hallgató és tanár ingyenesen töltheti le az Office 365 ProPlus programcsomagot, amely akár 5 számítógépre és mobil eszközre is telepíthető! A Word, Excel, PowerPoint, OneNote szoftverek mellett a Microsoft Teams alkalmazással és további tantermi oktatási eszközökkel bővült Office 365 Oktatási verzió is ingyenesen használható. Jogosultság esetén ennek telepítésében is tudunk segíteni!

És ha már megvan a laptop, néhány ötlet arra, hogy hogyan is rendezd be az irodádat otthon!

 

Szeretnél hasonló témákban értesülni bejegyzéseinkről, legjobb ajánlatainkról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

 

 

 

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink