Blog

Hűtsd le laptopod a nagy nyári melegben!

2017.06.06 18:06
Hűtsd le laptopod a nagy nyári melegben!

Miért van szükség a laptop hűtésére? Egyáltalán hogyan kell hűteni? Erre adunk tanácsokat bejegyzésünkben.

A laptop hűtéséről nemcsak az eszköz túlmelegedése, leégése miatt kell gondoskodnunk a nyári melegben, hanem azért is, mert a nem megfelelő hőmérséklet tartományban használt laptop akkumulátor élettartama is függ tőle.

1. Hűtőmodul tisztasága

Nagyon sokan elfeledkeznek a legfontosabb a dologról a hűtés kapcsán, ez pedig a hűtőmodul tisztasága. A ventilátor feladata, hogy a környezetből beszívott levegőt átáramoltassa ezen a hűtőbordán. A sűrű lemezelés célja a hőt leadó felület növelése.

A sűrű lemezelésű hűtőbordákon sajnos fennakadnak a levegőben szálló szöszök és a por. A szösz szálak egy idő után, amennyiben nem fújjuk ki a hűtőmodult, egy áthatolhatatlan filcszerű réteggé állnak össze, amelyen a por is megragadhat. Ez a filcszerű lerakódás gyakorlatilag elzárhatja a ventilátor által megmozgatott levegő útját. Így részlegesen vagy szinte teljesen megszűnik a laptop hűtése. Először tehát győződj meg arról, hogy a hűtőmodulod megfelelően tiszta-e.

Már többször írtuk, hogy nálunk a laptop tisztítás INGYENES.

2. Hővezető paszta állapota

Ha nagyobb a probléma, akkor is tudunk segíteni, egy sokkal kisebb összegért, mintha új gépet kellene vásárolnod. Régi laptopoknál (3 éves kor felett) előfordulhat, hogy a hűtőmodul és a processzor közt történő hőátadást javító hővezető paszta egyszerűen kiszárad. Időnként olyan kemény lesz, mint a megkötött gipsz. Ebben az állapotban a hővezetés hatékonysága jelentősen csökken. A processzor pedig túlmelegedhet, „leéghet” tulajdonképpen. Ennek elkerülése érdekében a régi laptopokban kiszereljük a hűtőmodult, és a hővezető pasztát is cseréljük. Drága, nagyon jó minőségű hővezető pasztát használunk, annak érdekében, hogy minél jobb hőelvezetést érjünk el.

Nyugodtan hozd be hozzánk gépedet és a hűtéssel kapcsolatban is ellátunk tanácsokkal! Szervíz szolgáltatásunk Nyíregyházán belül hozom-viszem szolgáltatással INGYENES!

3. Laptop hűtő

Végezetül pedig a laptop hűtőkről szeretnénk írni. Nagy nyári melegben a laptop hűtő azzal segíti a készülék hűtését, hogy a laptop alatt felmelegedett levegő helyére kevésbé meleg levegőt szállít. Ekkor bizony néhány fok különbség is sokat jelent! Ma már sokféle típus kapható, különböző árkategóriában, nálunk is tudsz vásárolni hűtőpadot felújított laptopod mellé.

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink