Blog

Hogyan védekezzünk a vírusok ellen?

2017.06.23 10:11
Hogyan védekezzünk a vírusok ellen?

Ingyenes antivírust keresel, hogy védhesd a laptopod legveszélyesebb vírusokkal szemben? Akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, mert rengeteg ingyenes védelmet nyújtó szoftver érhető el, és nehéz a választás.

 

 

Általában a fizetős szoftverek a legjobbak, de hatékony ingyenes programokat is találhatunk, amelyek a fizetős társaikéhoz hasonló védelmet tudnak nyújtani. Ne feledd, hogy ajánlott egy antivírus és egy antimalware vagy antispyware programot együttesen használni.

Mi most 3 népszerű és elismert vírusirtót mutatunk be röviden:

Avast Free Antivirus

Az Avast Antivirus ingyenes változata díjnyertes szoftver, amely valós idejű védelmet nyújt a rendszernek. Precíz szoftverről van szó, amely hatékonyan azonosítja a kártékony programkódokat. Emellett blokkolja az adathalász weboldalakat, és az elavult szoftvereket is észleli. Az Avast emellett a hálózatra csatlakoztat eszközök (nyomtatók, telefonok, TV-k, táblagépek stb.) biztonságát is ellenőrzi. A program segítségével könnyedén frissítheted az elavult, esetleg biztonsági résektől szenvedő programokat, és megvédheted laptopodat a hackertámadásoktól.

Az ingyenes verziót innen töltheted le.

AVG AntiVirus Free

Az AVG AntiVirus Free egy újabb kiváló választás azoknak, akik ingyenes antivírust keresnek. A program malware-eket és teljesítményt érintő problémákat is azonosítani tud, továbbá valós idejű védelmet is nyújt, amely blokkolja a kártékony letöltéseket és megakadályozza a kártékony programok rendszerbe jutását. Felhasználóbarát felületének köszönhetően könnyen használható, a legtöbb feladatot automatikusan elvégzi, így a felhasználónak csak hátra kell dőlnie és meg kell várnia, hogy a számítógép megtisztuljon.

Az ingyenes verziót itt találod.

PANDA

A Panda Free Antivirus egy újabb lehetőség azok számára, akik ingyenes számítógépvédelmet keresnek. A kisméretű, mégis hatékony szoftver Windows 10, 8/8.1, 7, Vista és XP rendszereken érhető el. Felhasználói felülete egyszerűen használható, a kevésbé tapasztalt felhasználók számára is könnyen érthető. A Panda Free az USB-s meghajtókat is megvédi a fertőzésektől, a Rescue Kit funkcióval pedig a kritikus helyzetekben is megmenti a rendszert. Rendkívül hasznos funkciója a valós idejű védelem, amely megakadályozza a veszélyes programok engedély nélküli telepítését.

Az ingyenes verziót innen töltheted le.

Hogyan védekezzek a WannaCry vírus ellen?

Az Eset biztonsági cég létrehozott egy programot, amelynek segítségével egyszerűen ellenőrizheted, hogy Windowsos operációs rendszerű laptopodra telepítve van-e a WannaCrypt zsarolóvírussal való megfertőződést megakadályozó javítófolt. Az EternalBlue Vulnerability Checker letöltése után nem kell mást tenni, mint futtatni a programot, amely automatikusan elvégzi a vizsgálatot.

Az alkalmazás önmagában nem véd meg a WannaCry zsarolóvírussal való megfertőződéstől, de segít megállapítani, hogy számítógépünk sebezhető-e a hírhedt programkártevő által. A vírus alapjában véve Windows biztonsági réseibe férkőzik be, ezért nagyon fontos, hogy mindig frissítsük a Windowst!

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink