Blog

Hogyan tisztítsuk a laptopunkat?

2020.03.13 14:28
Demeter Gábor
Hogyan tisztítsuk a laptopunkat?

Laptopod tisztántartása nemcsak a laptop életét hosszabíthatja meg, hanem a tiédet is:)

A kialakult helyzetben különösen fontos, hogy laptopjainkat is, elsősorban a billentyűzetet, tisztán tartsuk. A billentyűzetek, touch pad-ek, egerek, de akár a monitor is kiváló táptalajt szolgáltatnak a különböző bacilusoknak, vírusoknak, ezért érdemes ezeket rendszeresen és alaposan tisztítani.

Ebben szeretnék segítséget nyújtani. Mivel és hogyan érdemes?

Mindenféle takarítás előtt kapcsoljuk ki és áramtalanítsuk gépünket!

A PC és laptop billentyűzetek tisztán tartására különböző speciális tisztítószerek kaphatók, sokszor borsos áron. Azonban egy egyszerű, alkoholtartalmú ablaktisztító is megfelelő lehet, ha odafigyelünk a felvitel módjára.

  • A burkolat elviseli a folyadékot, azonban a billentyűzet és a kijelző nem! Vannak kivételek persze, hisz az üzleti laptopok, mint a HP Elitebook, Dell Latitude, Lenovo Thinkpad modellek bizonyos mértékig fel vannak készítve, és ellenállnak a folyadéknak. Ezeket például bátran be lehet fújni ablaktisztítóval, és a billentyűzetet körömkefével, a kijelzőt és burkolatot ronggyal vagy papírtörlővel áttörölni.
  • Az otthoni felhasználásra készült laptopok, mint pl egy Toshiba Satellite, Dell Inspiron, HP Pavilion, Asus, Acer, Sony laptopok könnyen beázhatnak, ezért közvetlenül ezek billentyűzetére, kijelzőjére ne fújjunk folyadékot! Helyette jutassuk a törlőruhára vagy körömkefére, így ezekkel már bátran lehet tisztogatni. A laptop alján lévő szellőzőnyílásokba szintén ne jusson folyadék, hisz az az alaplaphoz is eljuthat, így az akár károsodhat is.

Érdemes rendszeresen, naponta megismételni legalább a billentyűzet tisztítását.

Egy tiszta laptop nemcsak a szemnek kellemesebb, hanem az egészségednek is jót tesz:)

 

 

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink