Blog

Hogyan jut el egy laptop a vásárlóig?

2017.07.11 10:18
Hogyan jut el egy laptop a vásárlóig?

A nálunk vásárolható laptopok precíz folyamatokon mennek keresztül mire a vásárlóhoz kerülnek.

Fontosnak tartjuk, hogy mindig minőségi, és körültekintően átvizsgált legyen mindegyik eladásra szánt termékünk. Lássuk mit teszünk ezért!

1.Tisztítás

Amikor beérkezik hozzánk egy gép, először kívül-belül megtakarítjuk. Elsősorban a hűtés tisztaságára kell figyelnünk, ugyanis ki szeretnénk zárni a túlmelegedés lehetőségét. Sűrített levegő segítségével végezzük el a műveletet.

 

2.Teljes körű diagnosztika

Diagnosztikai programokat futtatunk elsősorban a hardverek ellenőrzésének érdekében. Külön ellenőrizzük az optikai meghajtó, a billentyűzet, a kijelző, és a videokártya állapotát.

Lenovo Thinkpad laptop hardver ellenőrzése BIOS-ban:

És Windowsban:

 

Dell laptopok hardver ellenőrzésére a Dell SupportAssist alkalmazást használjuk:

 

3. Operációs rendszer telepítése

Más, használt laptopot értékesítő üzletben bizony sokszor lehet találkozni azzal, hogy nem telepítenek operációs rendszert, azt a vevőnek kell megoldania egyénileg, melyhez sok időre, hozzáértésre és nem kevés pénzre van szükség.

Nálunk azonban minden laptophoz jár egy új operációs rendszer a hozzá tartozó illesztőprogramokkal (driverek) és szoftverekkel!

Fontos megjegyezni, hogy kizárólag jogtiszta szoftvereket telepítünk. A DELL, HP, LENOVO világmárkákkal kialakított jó kapcsolatnak köszönhetően eredeti magyar nyelvű Windows 10 home, Pro operációs rendszereket telepítünk laptopjaink java részére, néhányra pedig Linux rendszert. A vásárló igényének megfelelően az operációs rendszer bizonyos esetekben akár meg is változtatható. Az új operációs rendszerek frissítésre szorulnak, mely művelet akár több órán keresztül is tarthat. A frissítés otthon is elvégezhető, de szervizünkben is kérheted az elvégzését.

 

HP illesztőprogramok telepítése a HP Support Assistant programmal:

 

Dell illesztőprogramok telepítése a Dell SupportAssist programmal:

 

4. Kiegészítő programok telepítése

Az operációs rendszeren kívül még INGYENES felhasználói alkalmazásokat is kapsz a legfontosabb feladatok elvégzéséhez illetve a szórakozáshoz.

Telepítünk Office csomagot, Google Chrome és Firefox böngészőket, TeamViewer alkalmazást hogy távolból is segíthessünk, WinRAR tömörítőt a rar fájlokhoz, Foxit readert a pdf fájlokhoz, ezen felül képnézegető programot, médialejátszót és egy profi vírusirtót is.

5. Terheléses teszt

A biztonság érdekében az operációs rendszer telepítését követően végzünk egy úgynevezett terheléses tesztet, amelynek segítségével olyan teljesítmény igénybevételnek tesszük ki a videokártyát és a processzort, amelynek te valószínűleg soha nem fogod, de mi biztosra akarunk menni. Ezzel pedig kizárjuk annak a lehetőségét, hogy hibásan kapd meg a gépedet.

6. Végleges külső tisztítás

Miután végeztünk a tesztekkel gondosan megtisztítjuk a laptopot, mentesítjük az ujjlenyomatoktól és portól.

7. Csomagolás és szállítás

A gépedhez megkapod az adaptert, a tápkábelt, a számlát, illetve a jótállási jegyet, a nem magyar billentyűzetes laptopokhoz pedig küldünk magyar billentyűzetmatricát is. A laptopod ezután légbuborékos fóliába csomagoljuk, majd berakjuk az új dobozába, és küldjük neked a futárral!

Velünk biztosra mehetsz – találd meg nálunk a tökéletes gépet, legyen az egy belépőszintű modell vagy egy bivalyerős használt gamer laptop!

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink