Blog

Hogy kapcsolódik egy magyar név az Intel cég sikereihez?

2016.06.08 15:14

Sokan nem tudják, de az Intel vállalat naggyá válásában közreműködött egy magyar is. Hogy ki volt Ő? Kiderül!

 

Hogy kapcsolódik egy magyar név az Intel cég sikereihez?

Az Intel Corporation eredetileg egy amerikai vállalat, azonban ma már nemzetközi céget képvisel. Bár sokan mikroprocesszorairól ismerik, ezenkívül több termékkel is élre törtek (mint például a hálózati kártyák, alaplapi chipkészlet, videokártyák). Kezdetben négy alkalmazottal indult cég. 1975-ben pedig a magyar származású Vadász László lett a cég elnökhelyettese. Az ő nevéhez is fűződik, hogy az Intel cég egy nemzetközileg is elismert névvé nőtte ki magát.

Miből lett az Intel Core?

Az Intel Core az Intel cég egyik márkaneve. Nemcsak az üzleti, fogyasztói felhasználású, de a közepestől egészen a felső kategóriás mikroprocesszorokat is így hívják. Két típusa van: a Duo és a Solo. Ez utóbbiban az egyik mag ki van kapcsolva. A Core név a 32 bites processzorokat testesíti meg. A Core 2-ben viszont már 64 bites processzorok tartoznak.

Érdemes pár szóban megemlíteni külön is a Core i3, i5 és i7-es Intel processzorokat. Ez a három márka a három minőségi szintet is jelzi: három, négy és ötcsillagos jelzéskülönbségekkel az egycsillagos Celeron és a kétcsillagos Pentium után.

Core i3

A Core i3 modellek 4 szálon képesek dolgozni, ettől csak a Core i7 modell tér el. Az i3-mas processzor mindössze 4 MB gyorsítótárral rendelkezik. Ezeket a típusú processzorokat általános felhasználásra tervezték, nagyon népszerűek még a mai napig. Nem hagy cserben, tökéletesen megfelel a napi feladatok ellátására. Egy átlag felhasználó igényeit teljes mértékben kielégíti.

Core i5

A legelső Core i5-ös processzort 2009-ben mutatták be, amit leginkább hétköznapi használatra terveztek. A Core i5-5xx típusokat Arrandale névre keresztelték át. Ezek már integrált grafikai teljesítménnyel bírnak, azaz kicsit nagyobb hangsúlyt fektettek a vizuális megjelenésre. Tény, hogy az Intel elsősorban a notebookok piacán szerettek volna tarolni. Nos, sikerült is nekik.

Core i7

A Core i7-es processzort már üzleti és nagyteljesítményű igényekre tervezték. Ezzel a processzorral rendelkező használt laptopot leginkább olyan cégeknek ajánlunk, ahol szükséges, hogy sok program fusson egyszerre, vagy olyan nagy mennyiségű adatbázissal rendelkeznek, hogy a munkájuk megkívánja a megbízható társat.

Ilyen processzorokkal ellátott felújított laptopokat a laptopbazis.hu webáruházában is találhattok.

 

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink