Blog

2020.01.29 22:27
Demeter Gábor

Hogyan érdemes laptop akkumulátort tölteni, hogy az a lehető legtovább üzemképes állapotban maradjon?

Ugyanis az akkumulátorok életkora függ a használattól.

 

 

A Microsoft 2020 január 14-től megszűnteti a Windows 7 operációs rendszer támogatását. Ez azt jelenti, hogy nem jelennek meg ezentúl szoftver frissítések, biztonsági hiba javítások. Az operációs rendszer továbbra is használható ettől függetlneül, azonban javasolt áttérni Windows 10 operációs rendszerre, hogy a biztonsági javításokat továbbra is megkapja.

Ha azon kattognak az agytekervényeid, hogy szükséged lenne egy új laptopra a vállalkozásodban vagy a munkád során, de nem tudod eldönteni, hogy használtan vagy újonnan szerezd be, akkor ez a cikk, most neked szól.

Mostanában egyre többen teszik fel nekünk a kérdést, mi is az SSD és miért érdemes ezt választani, illetve miben is különbözik a HDD-től. Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre válaszolunk, annak érdekében, hogy segítsünk a választásban.

 

SSD vagy HDD?

Érdemes még asztali számítógépet venni? Mi értelme van egy nagy és nehéz laptopnak? Jó bármire még egy netbook, vagy érdemesebb tabletet vásárolni? Kipróbáltuk, és bemutatjuk az egyes számítógéptípusok előnyeit és hátrányait. A noteszgépek uralják a PC-k piacát, szinte mindenki valamilyen hordozható számítógépet, laptopot vagy tabletet vásárol magának, pedig sokszor még az asztali PC is jó választás lehet.

 

PC vagy laptop?

Mi is pontosan a hővezető paszta?

Egy olyan anyag, amelynek az a feladata, hogy a hűtendő alkatrész és a hűtő közt jelentkező hézagot (felületi egyenetlenségeket) kitöltse, és így javítsa a hűtés teljesítményét. A hőátadást lelassítja, így a hűtőborda lassabban melegszik fel, és a ventilátor kisebb fordulaton tud hűtést biztosítani.

 

Miért fontos a hővezető paszta?

A nálunk vásárolható laptopok precíz folyamatokon mennek keresztül mire a vásárlóhoz kerülhetnek. Fontosnak tartjuk, hogy mindig minőségi és körültekintően átvizsgált legyen mindegyik eladásra szánt termékünk. Lássuk mit teszünk ezért!

 

A laptopok útja a vásárlóig

Az ingyenes vírusirtókról

Ingyenes antivírust keresel, hogy védhesd a laptopod legveszélyesebb vírusokkal szemben? Akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket, mert rengeteg ingyenes védelmet nyújtó szoftver érhető el és nehéz a választás.

 

Hogyan védekezzünk a vírusok ellen?

Hűtsd le laptopod a nagy nyári melegben!

Először is tisztáznunk kell, hogy nagyon sokan elfeledkeznek a legfontosabb a dologról a hűtés kapcsán, ez pedig a hűtőmodul tisztasága. A ventilátor feladata, hogy a környezetből beszívott levegőt átáramoltassa ezen a hűtőbordán. A sűrű lemezelés célja a hőt leadó felület növelése.

Minél több programot nyitsz meg, annál kevesebb memória marad szabadon. Egy komolyabb program (Photoshop, 3D tervezőprogram, PC játék) akár több GB memóriát is felemészthet.

 

Memóriabővítés nálunk is

2017.05.07 15:44

Lássunk néhány hasznos gyorsbillentyű kombinációt, amik megkönnyítik a munkát és a hétköznapokat egyaránt!

 

A gyorsbillentyűk nyomában

Laptop vásárláskor sokan nem is gondolnak rá milyen fontos kérdés az, hogy milyen egy laptop burkolata. Pedig igenis fontos szempont lehet ez is, a felhasználás céljától függően. Lássuk mi a különböző burkolatok között!

 

Műanyag vagy fém? Milyen burkolatot válasszak?

Többen kérdezték tőlünk, ha a billentyűzet nem magyar, akkor nem is lehet vele magyarul írni?

 

Billentyűzet kiosztás több nyelven

2017.04.08 10:11

Mire ügyeljünk egy monitor kiválasztásánál?

Nagyon fontos, hogy a kijelzőn megjelenő kép, a lehető legszebb legyen, ugyanakkor a körülményekhez képest kíméletes is legyen a szemünkhöz, hiszen a monitor előtt hosszú órák nagyon igénybe tudják venni szemünket.

 

Laptop kijelző kisokos

Az Intel generációk

Egy átfogó Intel márkatörténet helyett, most kizárólag az i3/i5/i7/i9-es processzorokra koncentrálunk, és a típus neveket is közöljük.

 

Mi a különbség i5 és i5, esetleg i7 között?

 

 

Mi is az a processzor?

A számítógép központi „agya”. A processzor (angol rövidítésével élve a CPU) a számítógép azon egysége, amely az utasítások értelmezését és végrehajtását vezérlő áramköröket tartalmazza. A CPU az alaplap legfontosabb része.

 

Miért fontos a jó processzor kiválasztása?

2016.06.08 18:31

A mai bejegyzésünk a Lenovo történetébe kukkant bele. A rövid visszatekintésből kiderül, hogy, hogy és mikor váltak nemzetközi vállalattá.

 

A Lenovoról 5 percben

Sokan nem tudják, de az Intel vállalat naggyá válásában közreműködött egy magyar is. Hogy ki volt Ő? Kiderül!

 

Hogy kapcsolódik egy magyar név az Intel cég sikereihez?

2016.05.26 15:01

Zaklat a gyerek, hogy laptopot szeretne? Sokat játszik, de tönkrement a gépe? Nagy teljesítményű, játékokat jól bíró használt laptopot keresel jó áron?

 

Mit vegyek a gyereknek?

„Itt egy rakás pénz, amit kaptam, és nem tudom, mit vegyek…” Segítünk!

Nehéz kérdés, ha épp megvan mindened, vagy ellenkezőleg: annyi sok mindent szeretnél vásárolni, hogy rangsorolnod kell, mert nem jut az összes elemre, ami a kívánságlistádon szerepel.

Mégis, ha laptopon törnéd a fejed, íme, néhány kiváló, költséghatékony és okos megoldás.

 

Hogyan költsd el a ballagási pénzedet?

Mi is ez a kártya? Eszik vagy isszák? Van-e olyan hogy „dedikált videókártya”?

 

Miben rejlik a videokártya varázsereje?

Nem kell aggódni, most már megfizethető áron is kaphatóak ezek a megbízható laptopok.

Általában ezek a gépek nem találhatóak meg a nagyáruházakban. Ha mégis, megfizethetetlen áron.

 

Üzleti kategóriás gépek elérhető áron?

Mi a különbség a kettő között? Mik az előnyeik? Mire használhatom az üzleti laptopot? Használt laptop vásárlás előtt is érdemes figyelembe venni a kategóriákat? Az alábbi szempontok segítenek megválaszolni a kérdéseket.

 

Üzleti kategóriás gépek elérhető áron?

Ne törődj a sok negatív megjegyzéssel, mikor közlöd a barátaiddal, hogy használt laptopot vásárolnál. Nem kell rossz élménnyel zárulnia a vásárlási folyamatnak. Megmutatjuk, hogy miket vegyél figyelembe a döntéshelyzetben.

 

Mire figyeljek, ha használt laptopot szeretnék venni?

2015.03.10 13:33

Ezúttal kissé rendhagyó módon egy kifejezetten tesztkészüléknek szánt példánnyal hozott össze a sors, így a szokásostól eltérő dobozban a töltő, a Windows 7 újratelepítéséhez szükséges lemez, és maga a tesztkészülék kapott helyet. A Vostro 3360-as első kézbevételkor is jó benyomást tesz az emberre, a hideg, masszívságot sugárzó fémház rendkívül strapabíróvá teszi a modellt.

 

Dell Vostro 3360, a profi

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu net-plaza.hu vatera.hu shopmania.hu arradar.hu

Online partnereink