Blog

Amit a memóriabővítés előtt feltétlen tudnod kell!

2017.05.28 10:00
Amit a memóriabővítés előtt feltétlen tudnod kell!

Memóriabővítés? Milyen esetekben lehet szükséges? Miért fontos? És hogyan működik? Erre kapsz választ alábbi bejegyzésünkben.

Minél több programot nyitsz meg, annál kevesebb memória marad szabadon. Egy komolyabb program (Photoshop, 3D tervezőprogram, PC játék) akár több GB memóriát is felemészthet. Magyarán belassul a géped.

A nagyobb memória csökkenti az operációs rendszer és az alkalmazások betöltési idejét, kíméli a merevlemezt és ezáltal az akkumulátort is. Egyszerre több alkalmazást is használhatsz majd anélkül, hogy lassulna a géped.

Milyen memóriát válasszak?

Memóriabővítés előtt nem árt tudni, hogy pontosan milyen is való a saját laptopunkba, de a terméknevek sokszor kevés információt rejtenek. Ha azonban végképp nem boldogulsz, akkor nyugodtan kérdezz tőlünk!

  • Bővítés előtt nézd meg, vajon tényleg a memória hiánya okozza-e a laptopod lassulását. Ehhez nyomj egy Ctrl+Shift+Esc-et vagy nyisd meg a Feladatkezelőt, majd a Teljesítmény fülön nézd meg, a hardverek terheltségét. Ha a memória 80% feletti, akkor jó eséllyel orvosolható a baj a memória bővítésével.
  • Nézd meg, milyen típusú memória való a gépedbe: DDR2, DDR3, DDR4? Ha nem vagy benne biztos, keress minket bátran, nem csak tanácsot adunk, de el is végezzük!
  • Mennyivel bővíthető a laptopod memóriája: 2, 4, 8 GB? A Feladatkezelőben erre is megtalálod a választ, ill. a laptop gyártó 
  • Milyen sebességű a meglévő memória: 1330, 1600, 2400, stb, MHz? A feladatkezelő erre is választ ad:)

Ha a fentiek alapján úgy döntesz, memóriabővítés szükséges a gépeden, akkor az alábbi programok segítségével kiválaszthatod, pontosan milyen memóriára lesz szükséged.

Mert a kompatibilitás elengedhetetlen a sikeres memóriabővítéshez!

Görgesd végig kedvező árú használt laptopjainkat, és válaszd a memóriabővítést, ha még erősebb gépet szeretnél!

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink