Blog

Miért vásárolnál használt üzleti laptopot?

2019.07.19 18:36

Ha azon kattognak az agytekervényeid, hogy szükséged lenne egy új laptopra a vállalkozásodba vagy a munkád során, de nem tudod eldönteni, hogy használtan vagy újonnan szerezd be, akkor ez a cikk, most neked szól.

A legtöbben ilyenkor elkezdenek nézelődni az internetes áruházak töméntelen mennyiségű terméke között. Már hozzáértő ismerősöktől hallhattunk egyet s mást arról, hogy milyen SSD-re lesz szükség, milyen processzor legyen az áhított gépben, milyen márkájú legyen. Majd elmerülünk a számok, adathalmazok rengetegében, mintha egy dzsungelen próbálnánk átvergődni magunkat, mire megszületik egy döntés. Mivel a maximumot szeretnénk kihozni a laptopból, egy borsos ár fog szerepelni a művelet végén, hiszen stílusos, nagy teljesítményű eszközre van szükségünk. De, ha minden egyes nap azon idegeskedünk, hogy lassú az a fránya gép, amikor több programot futtatunk rajta, ha finoman nekiütjük az íróasztal sarkának és máris látszik rajta a horzsolás, ha a fényes kijelző bántja a szemünket elgondolkodunk, hogy valóban jó döntést hoztunk, amikor kompromisszumot kötöttünk saját magunkkal? Ragaszkodtunk hozzá, hogy új készüléket vásároljunk, mert attól tartottunk, ha használtan vesszük meg, azzal rossz döntést hozunk.

De álljunk csak meg egy pillanatra! Miért lenne rossz döntés használtan venni üzleti laptopot?

Tartós használati cikkek esetében teljesen bevett szokás, hogy nem újat vásárolunk. Gondoljunk csak bele például az autók esetében. Ha újonnan vesszük meg, mikor kigurul a szalonból már veszített is az értékéből. Persze van rá több évnyi garancia, de ha eladásra kerül a sor, bizony borsos összegeket bukunk ahhoz képest, amennyit befektettünk.

Viszont, abban az esetben, ha használtan nézegetünk autót azért az összegért, amit egy új autóra szántunk volna, kitárul a világ. Magasabb minőségű felszereltséget fogunk kapni és persze prémium márkák közül válogathatunk. Egy pár éves autó esetében ugyan úgy van garancia, ha meghibásodik és az állapotának romlása elenyésző ahhoz képest, hogy mennyivel olcsóbban jutottunk hozzá, mint újonnan vásárolt társaihoz.

Laptopok esetében sincsen ez másként. Amit az új eszközre szánnánk összeget, azt egy használt társa esetében többszörösen visszakapjuk.

Hogy mi történik a laptopokkal, mire eljut a vásárlóhoz?

Megtisztítjuk

Diagnosztikát futtatunk rajta

Feltelepítjük az operációs rendszert

Kiegészítő programokat telepítünk

Terheléses tesztet végzünk

Végleges külső tisztítás utána pedig csomagoljuk és postázzuk az új tulajdonosának.

Bővebben természetes ITT olvashatsz a lépésekről.

Mellesleg teljesen bevett szokás fejlesztő cégek esetében is, hogy szakemberek használtan vásárolnak nagy teljesítményű laptopokat.

Ezért, valójában nem az a kérdés, hogy miért vegyünk használtan üzleti laptopot, hanem miért vennénk újonnan?

 

          Kattints ide a HP laptopokért                                 Ide a Lenovo laptopokért                               Ide a Dell laptopokért!

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu net-plaza.hu vatera.hu shopmania.hu arradar.hu

Online partnereink