Blog

Miért éri meg használt üzleti laptopot vásárolni?

2019.07.19 18:36
Miért éri meg használt üzleti laptopot vásárolni?

Ha azon kattognak az agytekervényeid, hogy szükséged lenne egy új laptopra a vállalkozásodban vagy a munkád során, de nem tudod eldönteni, hogy használtan vagy újonnan szerezd be, akkor ez a cikk, most neked szól.

 

A legtöbben ilyenkor elkezdenek nézelődni az internetes áruházak töméntelen mennyiségű terméke között. Már hozzáértő ismerősöktől hallhattunk egyet s mást arról, hogy milyen SSD-re lesz szükség, milyen processzor legyen az áhított gépben, milyen márkájú legyen. Majd elmerülünk a számok, adathalmazok rengetegében, mintha egy dzsungelen próbálnánk átvergődni magunkat, mire megszületik egy döntés.

Mivel a maximumot szeretnénk kihozni a laptopból, egy borsos ár fog szerepelni a művelet végén, hiszen megbízható, strapabíró nagy teljesítményű eszközre van szükségünk. De, ha minden egyes nap azon idegeskedünk, hogy lassú az a fránya gép, amikor több programot futtatunk rajta, ha finoman nekiütjük az íróasztal sarkának és máris látszik rajta a horzsolás, ha a fényes kijelző bántja a szemünket elgondolkodunk, hogy valóban jó döntést hoztunk, amikor kompromisszumot kötöttünk saját magunkkal? Ragaszkodtunk hozzá, hogy új készüléket vásároljunk 150.000 Ft-ért, mert attól tartottunk, ha használtan vesszük meg, azzal rossz döntést hozunk.

De álljunk csak meg egy pillanatra! Miért lenne rossz döntés használtan venni üzleti laptopot?

Tartós használati cikkek esetében teljesen bevett szokás, hogy nem újat vásárolunk. Gondoljunk csak bele például az autók esetében. Ha újonnan vesszük meg, mikor kigurul a szalonból már veszített is az értékéből. Persze van rá több évnyi garancia, de ha eladásra kerül a sor, bizony borsos összegeket bukunk ahhoz képest, amennyit befektettünk.

Viszont, abban az esetben, ha használtan nézegetünk autót azért az összegért, amit egy új autóra szántunk volna, kitárul a világ. Magasabb minőséget, felszereltséget fogunk kapni és persze prémium márkák közül válogathatunk. Egy pár éves autó esetében ugyan úgy van garancia, ha meghibásodik és az állapotának romlása elenyésző ahhoz képest, hogy mennyivel olcsóbban jutottunk hozzá, mint újonnan vásárolt társaihoz.

Laptopok esetében sincsen ez másként. Amit az új eszközre szánnánk összeget, azt egy használt társa esetében többszörösen visszakapjuk.

 

Nézzük meg a laptopok értékvesztését számokkal!

Prémium üzleti laptopok (Dell Latitude, Precision, Lenovo Thinkpad, HP Zbook, Probook és Elitebook sorozatok) esetében:

Új ár: 4-500.000 Ft
Használt árak:

1 évesen 300.000 Ft
2 évesen 200.000 Ft
3 évesen 150.000 Ft
4 évesen 100.000 Ft
5 évesen 80.000 Ft
6 évesen 60.000 Ft
7 évesen 50.000 Ft
8 évesen 40.000 Ft

Consumer, otthoni felhasználásra készült laptopok (Lenovo G széria, Dell Inspiron 3-5000, HP 250, Asus és Acer sorozatok)

Új ár: 150.000 Ft
Használt árak:

1 évesen 100.000 Ft
2 évesen 80.000 Ft
3 évesen 70.000 Ft
4 évesen 60.000 Ft
5 évesen 60.000 Ft
6 évesen 50.000 Ft
6-7 évnél tovább már ritkán működnek, ezért azok áraival már nem számolunk.

Gamer laptopok (Asus ROG, Acer Predator, Lenovo Legion sorozatok)

Új ár: 350.000 Ft
Használt árak:

1 évesen 270.000 Ft
2 évesen 250.000 Ft
3 évesen 200.000 Ft
4 évesen 170.000 Ft
5 évesen 150.000 Ft
6 évesen 110.000 Ft
7 évesen 80.000 Ft

 

Látható, hogy a legnagyobb értékvesztése a prémium üzleti laptopoknak van annak ellenére, hogy ezek maradnak meg a legjobb állapotukban az évek során, a legjobb értéktartása pedig a gamer laptopoknak van.

Ennek egyszerű az oka. A legnagyobb mennyiségben üzleti laptopok kerülnek a piacra Nyugat Európában, Amerikában, a nagy vállalatok iszonyatos ütemben cserélik, akár 1-2 évente. A 100.000 számra használt piacra került üzleti laptopoktól pedig egy módon tudnak megszabadulni, ha az új ár töredékéért adják el. Ez az oka annak, hogy a Magyarországon értékesített prémium üzleti laptopok 90%-a külföldi billentyűzetes, amihez a Laptopbázis INGYENESEN adja a magyar billentyűzet matricát.
(Természetesen az árakat nagyban befolyásolja a laptopok esztétikai, műszaki állapota, illetve felszereltsége.)

Hogy mi történik a laptopokkal, mire eljut a vásárlóhoz?

  • Megtisztítjuk
  • Diagnosztikát futtatunk rajta
  • Telepítjük az operációs rendszert
  • Kiegészítő programokat telepítünk
  • Terheléses tesztet végzünk
  • Végleges külső tisztítás utána pedig csomagoljuk és postázzuk az új tulajdonosának.

A lépésekről bővebben ITT olvashatsz.

Mellesleg teljesen bevett szokás fejlesztő cégek esetében is, hogy szakemberek használtan vásárolnak nagy teljesítményű laptopokat.

És ne felejtsük el:

  • ugyanazon az áron tartósabb, minőségibb laptopot kapsz;
  • egy új árához képest akár 90%-ot is spórolhatsz;
  • nem terheli tovább a környezetet.

Ezért valójában nem az a kérdés, hogy miért vegyünk használtan üzleti laptopot, hanem miért vennénk újonnan?

Nézz körül webshopunkban, válassz legnépszerűbb márkáink közül!

   

Webáruház készítés
aprohirdetesingyen.hu olcso.hu kirakat.hu vatera.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac

Online partnereink