Memóriabővítés- nálunk is!

Minél több programot nyitsz meg, annál kevesebb memória marad szabadon. Egy komolyabb program (Photoshop, 3D tervezőprogram, PC játék) akár több GB memóriát is felemészthet.

A nagyobb memória csökkenti az operációs rendszer és az alkalmazások betöltési idejét, kíméli a merevlemezt és ezáltal az akkumulátort is. Egyszerre több alkalmazást is használhatsz majd anélkül, hogy lassulna a géped.

 

Milyen memóriát válasszak?

Memóriabővítés előtt nem árt tudni, hogy pontosan milyen is való a saját laptopunkba, de a terméknevek sokszor kevés információt rejtenek. Ha azonban végképp nem boldogulsz, akkor nyugodtan kérdezz tőlünk itt!

A jelenleg piacon lévő laptopokban található memóriák mindegyike az SDRAM-hoz vezethető vissza, melynek rövidítése magyarul annyit tesz, hogy ‘szinkron dinamikus RAM (tetszőleges elérésű memória)’. A szinkronizált, jelen esetben azt jelenti, hogy szinkronizálva van a CPU sínrendszerére.

Ez a megoldás fejlődött tovább DDR SDRAM-má, ahol a DDR a dupla adatsűrűséget jelöli, tehát kétszeres adatfolyamra képes, illetve az egyszerű SDRAM-hoz képest jóval  kisebb fogyasztással bír.

 

A DDR memóriák ma már kevésbé vannak forgalomban, helyüket átvette a DDR2 laptop memória ami magasabb órajelen üzemel és technológiailag fejlettebb, több utasítást kezel, jelenleg ez, és a DDR3, illetve DDR3L laptop memóriák dominálják a piacot. A DDR3 laptop memória a jelenleg legelterjedtebb RAM típus, ebből laptopokban található sima, és L végződésű, ami az alacsony fogyasztást jelöli.  Elterjedőben van a DDR4-es memória is, amelynek tavaly kezdett el normalizálódni az ára, a legnagyobb előnye az alacsony fogyasztás. 

 

Nálunk az alábbi memóriák közül választhatsz:

Aktuális használt memória áraink:

Méret

Típus

Ár

512 Mb

DDR

2500 Ft

1 Gb

DDR

4000 Ft

1 Gb

DDR2

2500 Ft

2 Gb

DDR2

4500 Ft

1 Gb

DDR3

2000 Ft

2 Gb

DDR3

4000 Ft

4 Gb

DDR3

8000 Ft

8 Gb

DDR3

16000 Ft

 

 

 

 

 

Az oldal nyomtatása
Toshiba
Acer
Sony
Samsung
Packard Bell
Lenovo
HP
Fujitsu
Dell
Apple
Asus